Wintertraining Amsterdam en Duisburg-Wedau 2017/2018

Coaching in najaar en winter 2017/2018

Wil je als gevorderd skiffeur je roeitechniek in de skiff in het komende najaar en winter verder verbeteren en heb je geen coach? Wil je als ervaren skiffeur je roeitechniek aanscherpen? Heb je altijd al de Skiffhead op de Amstel willen roeien, maar kom je er maar niet aan toe? Wil je dit najaar en komende winter serieus trainen en heb je daar bij graag ondersteuning?

Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de wintertrainingen innnajaar en winter 2014/2015, 2015/2016 en 2016/2017 biedt het SaarRowingCenter ook in het najaar en winter 2017/2018 weer een programma aan voor de roei(st)er die in de skiff of 2x intensief wil werken aan het verbeteren van zijn/haar roeitechniek en conditie. Als afsluiting kun je – als je dat wilt – de Tweehead of Skiffhead starten.

Locaties

In het weekend wordt in Amsterdam gecoacht op de Amstel en/of de Weespertrekvaart. Voor roeiers uit het zuiden en oosten van Nederland, kan de wintertraining op de Regattabahn van Duisburg-Wedau ook interessant zijn. Nederlandse roeiers die mee doen aan de wintertraining in Duisburg-Wedau worden in het Nederlands gecoacht. Kijk voor meer informatie over de wintertraining in Duisburg-Wedau op het Duitse deel van de website.

Intensiteit en frequentie
Tijdens de wintertraining wordt je intensief gecoacht én begeleid met video analyse. Eén coach begeleidt 2 roeiers/training. Indien gewenst worden trainingsschema’s opgesteld voor op je eigen vereniging (skiff, ergometer en rompstabiliteit).
Je bepaalt zelf de frequentie van je deelname aan de wintertraining. Je kunt aan de zes weekenden deelnemen, maar minder is ook mogelijk. Daarnaast bepaal je zelf of je één of twee dagen traint per weekend.

1x, 2x en grotere nummers
Naast coaching in de skiff of 2x op een van de trainingsweekenden, worden ook grotere nummers gecoacht op basis van nader te maken afspraken zoals bijv. locatie, intensiteit en boot. Heb je interesse, informeer bij Theo van den Broek naar de mogelijkheden via info@saarrowingcenter.com. Even bellen mag ook: 06 512 00 637.

Wintertraining 2017/2018 Amsterdam: Weespertrekvaart en Amstel

 • 2 maal per dag roeien en op techniek gecoacht worden in Amsterdam op de Amstel en/of Weespertrekvaart
 • Locatie: Roeivereniging Poseidon aan de Amstel
 • Per coach 1:2 coaching van 2 roeiers (90 min/ochtend en 75 min/middag)
 • Tussen ochtend- en middagblok lunchen en videoanalyse
 • Indien gewenst kan ook op de Amstel worden geroeid met name gericht op het leren kennen van het tracé van de Skiffhead
 • Indien gewenst kun je trainen in een skiff van het SaarRowingCenter
 • Programma
  08.30 – 09.15 aankomst + opriggeren boten (eventueel)
  09.15 – 10.45 blok 1: roeier 1+2
  10.45 – 11.00 uitloop/wisselen
  11.00 – 12.30 blok 2: roeier 3+4
  12.45 – 13.45 lunch + video analyse roeier 1-4
  14.00 – 15.15 blok 3: roeier 1+2
  15.15 – 15.30 uitloop/wisselen
  15.30 – 16.45 blok 4: roeier 3+4
  16.45 – 17.15 evaluatie + afriggeren boten (eventueel)
 • Kosten incl koffie en thee (incl. BTW)
  Coaching + schema’s: EUR 100/pp/dag
  Skiff: EUR 20/pp/dag

Data wintertraining 2017/2018 Amsterdam: Weespertrekvaart en Amstel
2017
. zondag 8 okt
. zondag 12 nov
. zondag 10 dec
2018
. zondag 14 jan
. zondag 18 feb
. zondag 25 maart

Wintertraining Duisburg-Wedau (D)
Op circa 100 km van de Nederlandse grens wordt op de baan in Duisburg-Wedau ook een wintertraining skiff en 2x georganiseerd. We trainen op de oproeibaan. De oproeibaan van 1800 m is beschut gelegen en verdiept aangelegd. Op circa 1.5 m van de roeibaan loopt een iets hoger gelegen fietspad. Ideaal roeiwater om gecoacht te roeien.  Kijk voor data en aanvullende informatie op het Duitse deel van deze website.

Skiff en 2x op wintertraining
Op de trainingen roei je in een Wintechskiff (type Club Racer) van het SaarRowingCenter. Wil je trainen in de 2x, dan roei je in een Filippi wedstrijd boot (F36). Boot en riemen worden afgesteld op de persoon (breedte span, binnen/buiten handle van de riem, dikte handle, dolhoogte, maat schoenen). Het SaarRowingCenter zorgt voor het botentransport op de trainingen. Roei je in je eigen (verenigings)boot, dan zorg je uiteraard zelf voor transport.

Trainen op je eigen vereniging
Naast het roeien op de wintertraining roei je natuurlijk ook nog op je eigen vereniging regelmatig in de skiff of 2x. Je gaat hier bij uit – als je dat wilt – van een voor jou op maat gemaakt trainingsschema. Dit schema houdt rekening met techniek én met conditie. Indien wenselijk, wordt je schema aangepast n.a.v. je trainingsdag. Met dit trainingsschema als basis werk je op je eigen vereniging verder aan je roeitechniek én je conditie in de boot. Naast een trainingsschema voor in de boot krijg je ook een schema om op de ergometer aan je conditie te werken. Dit alles wordt gecomplementeerd met een schema en oefeningen om – thuis, in de zaal of op de sportschool – je rompstabiliteit te verbeteren.

Starten Skiffhead/Tweehead
Voor het starten van de Skiffhead/Tweehead schrijf je je zelf in via je eigen vereniging. Indien gewenst kun je de Skiffhead starten in de zelfde skiff van het SaarRowingCenter waar je ook tijdens de trainingen in hebt gevaren. Het SaarRowingCenter zorgt voor vervoer van de boten naar de Amstel. In het geval je start in een boot van het SaarRowingCenter, zorg je zelf voor riemen met de kleuren van je eigen vereniging. Je kunt natuurlijk ook starten in een skiff van je eigen vereniging. Je zorgt dan ook voor vervoer van deze boot naar de Amstel. De 2x is niet beschikbaar voor het starten van de Tweehead.

Vragen en inschrijven
Wil je inschrijven en / of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com