SaarRowingCenter

Beginnerscursus skiff

Wil je leren skiffen? Kun je scullen in een C1, C2 of C4, dan kun je mee doen aan de beginnerscursus skiff. Voor de beginnerscursus skiff hebben we een apart programma ontwikkeld. Ons programma is per dag opgebouwd, de instructeur/coach biedt aan wat jij nodig hebt om te leren skiffen.

Dag 1 bestaat uit een reeks korte, intensieve instructiemomenten van 15 à 20 minuten waarbij je een-op-een begeleid wordt. De coach/instructeur zorgt – eventueel met behulp van passende oefeningen – dat jij ontspannen in de skiff zit. Bij het SaarRowingCenter (SRC) leer je als beginner in de skiff om op een natuurlijke manier ontspannen balans te houden. Door de intensieve begeleiding hebben de meeste deelnemers dat binnen een dag onder de knie. De daarop volgende dagen leer je hoe je in de skiff ontspannen halen kunt maken. Daarnaast leer je – ook belangrijk – hoe gemakkelijk te manoeuvreren met de skiff: strijken, ronden en aanleggen.

De beginnerscursus skiff bestaat uit 7 sessies gedurende vier opeenvolgende dagen. Deze cursus is bij uitstek geschikt om de basis van het skiffen onder de knie te krijgen. De ervaring leert dat veel deelnemers na afloop thuis op hun vereniging enthousiast verder gaan in de skiff.

SRC biedt de beginnerscursus skiff aan in Dreisbach aan de Saar en in Berlijn. Op beide locaties leent het roeiwater zich door de beschutte ligging en beperkte scheepvaart prima voor de eerste ervaringen in de skiff. Bij voldoende deelname bieden we de beginnerscursus skiff ook in Sevilla aan; daar kun je in het najaar of vroege voorjaar – veelal met een zonnetje – leren skiffen.

Kun je (nog) niet roeien en wil je ontdekken of roeien DE sport is voor jou, volg dan een beginnerscursus roeien bij  de Roeischool Seenplatte in Malchow (tussen Rostock en Berlijn).

Overzicht beginnerscursus skiff op diverse locaties

  Dreisbach Berlijn Sevilla
Aantal dagen 4 4 4 in 5 (1 dag vrij)
Coaching 1 coach/3 roeiers 1 coach/3 roeiers 1 coach/3 roeiers
Roei- en coachsessies 7 van circa 1.15 uur 7 van circa 1. 15 uur 8 van circa 1.15 uur
Kosten EUR 697,50 incl volpension           (2 p kamer) 545,00 incl lunch 875,00 

Data beginnerscursus skiff

LokatieDatumDagen
Dreisbach aan de Saardonderdag 7 - zondag 10 mei 20204
Berlijnmaandag 11 - donderdag 14 mei 20204
Dreisbach aan de Saardonderdag 4 - zondag 7 juni 20204
Dreisbach aan de Saardinsdag 30 juni - vrijdag 3 juli 20204
Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com
Data cursussen en trainingen

Data cursussen en trainingen

Op deze en onderliggende paginas vind u de agenda voor alle cursussen en roeilocaties