SaarRowingCenter

Cursus gevorderd/ervaren: skiff, 2x en 2-

Door de individueel gerichte coaching kan zowel de gevorderde als de ervaren roeier in skiff, 2x of 2- aan de zelfde drie- of vierdaagse cursus deelnemen.

Als je je roeitechniek als gevorderde roeier wilt verbeteren zijn de skiff, de 2x en de 2- de meest geschikte boottypes om dat in te doen. In je boot kun je op rustig roeiwater de tijd nemen om ontspannen en geconcentreerd te werken aan een betere roeihaal. Stap voor stap ontwikkel je een beter begrip van wat een goede haal in essentie is.

Waarom is ontspanning zo belangrijk? Waarom de volgorde van benen-rug-armen? Wanneer opent mijn heup? Waarom moet ik een goede rompstabiliteit hebben? Hoe ver mag/moet ik doorvallen? Inbuigen met ‘mijn’ rug, moet dat echt? Antwoorden op deze vragen passeren tijdens het coachen de revue.

In het ochtendprogramma maken we video-opnames van elke deelnemer. Maar al te vaak heeft de roeier immers een beeld van de eigen haal dat niet strookt met de werkelijkheid. Aansluitend op de lunch analyseren we de video-opnames: je ziet dan jezelf roeien. Je coach geeft je op basis van de videoanalyse accenten en oefeningen mee voor je skifftraining ’s middags. Daarmee ga je zelf in je boot aan de slag, onder begeleiding van je coach.

Ook een ervaren roeier in skiff, 2x of 2- kan met de juiste aanwijzingen nog beter en dus sneller varen. Vaak zit de optimalisatie in het verbeteren van een onderdeel van de haal – betere uitvoering van dit haalonderdeel kan de daarop volgende haalonderdelen effectiever maken. Voorbeeld daarvan is een betere koppeling tussen benen, rug en armen. De haal kan daardoor aan effectiviteit winnen, zodat je sneller vaart. Of – ander voorbeeld – het blad plaatsen vanuit het rijden in combinatie met vóór in de haal druk nemen gevolgd door een natuurlijke rugzwaai. Of sterk zitten in de eindhaal in combinatie met dynamisch keren en vanuit het keren inbuigen. Ook ervaren roeiers kunnen op dit soort punten vaak nog winst behalen.

Zowel van de gevorderde als van de ervaren roeier maken we dagelijks video-opnames in skiff, 2x of 2-. Samen met de coach bekijkt de roeier zijn opnames en neemt zelf ook actief deel aan de analyse: wat kan beter in de haal? Wat moet beter in de haal? En het allerbelangrijkste: wat is hierbij oorzaak en wat gevolg?

De resultaten van de (oorzaak-gevolg) analyse leveren aandachtspunten op en eventueel oefeningen voor de middagtraining. ’s Middags op het water geeft je coach je feedback. Door een aantal dagen intensief en geconcentreerd te werken aan het technisch optimaliseren van je haal boek je vooruitgang. Aan het einde van deze cursus zul je vaststellen dat je (nog) gemakkelijker bent gaan roeien in de skiff, 2x of 2-. En dus kun je dan ook – met de zelfde hoeveelheid energie – langer en sneller varen in je boot. Belangrijk als je een wedstrijd start.

SRC biedt de cursus voor gevorderde of ervaren roeiers in skiff, 2x of 2- aan in Dreisbach aan de Saar, in Berlijn en in
Sevilla.

  Dreisbach
1x, 2x, 2-
Dreisbach
1x, 2x, 2-
Berlijn
1x, 2x, 2-
Berlijn
1x, 2x, 2-
Sevilla
1x, 2x, 2-, 4x, 4-
Aantal dagen 3 4 3 4 4 in 5 (dag 3 = vrij)
Coaching 1 coach/
4 roeiers
1 coach/
4 roeiers
1 coach/
4 roeiers
1 coach/
4 roeiers
1 coach/
4 roeiers
Roei- en coachen 5 sessies
van circa 1.15 uur
7 sessies
van circa 1.15 uur
5 sessies
van circa 1.15 uur
7 sessies
van circa 1.15 uur
8 sessies
van circa 1.15 uur
Kosten EUR 597,50
incl volpension       (2 p kamer)
EUR 697,50
incl volpension     ( 2 p kamer)
EUR 445,00
incl lunch
EUR 545,00
incl lunch
EUR 875,00
Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com
Data cursussen en trainingen

Data cursussen en trainingen

Op deze en onderliggende paginas vind u de agenda voor alle cursussen en roeilocaties