SaarRowingCenter

Wintertraining: skiff, 2x, 2- en C1

 

Het SaarRowingCenter organiseert vanaf 2014 wintertrainingen. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers aan deze trainingen, biedt het SaarRowingCenter ook in het najaar en winter 2018/2019 weer een programma aan voor de gevorderde of ervaren roei(st)er die in de skiff, dubbeltwee of twee-zonder intensief wil werken aan een betere roeitechniek en conditie. Als afsluiting kun je – als je dat wilt – de Tweehead of Skiffhead starten.

Wil je als gevorderd roeier je techniek in de skiff, 2x of 2- in najaar en winter verder verbeteren en heb je geen coach? Wil je als ervaren skiffeur je roeitechniek aanscherpen? Heb je altijd al de Skiffhead of de Tweehead op de Amstel willen roeien, maar kom je er maar niet aan toe? Wil je dit najaar en komende winter serieus trainen en heb je daar bij graag ondersteuning? Doe mee aan de wintertraining in Amsterdam en/of Duisburg-Wedau (D).

Heb je ruimschoots ervaring met scullen in C-materiaal en wil je leren skiffen, dan kun je hier een begin mee maken door in Duisburg-Wedau in de C1 mee te doen met de wintertraining.

Aanbod, intensiteit en frequentie
Tijdens de wintertraining word je intensief gecoacht én begeleid met videoanalyse. Eén coach begeleidt 2 roeiers/training. Indien gewenst worden schema’s opgesteld voor training op je eigen vereniging (skiff, ergometer en rompstabiliteit). Je bepaalt zelf de frequentie van je deelname aan de wintertraining. Je kunt aan alle geplande trainingen deelnemen, maar minder is ook mogelijk. Daarnaast bepaal je zelf of je één of twee dagen traint per weekend.
Naast coaching in de skiff, 2x of 2- op een van de trainingsweekenden, worden ook grotere nummers gecoacht op basis van nader te maken afspraken (locatie, intensiteit en boot).

Locaties en data
Je kunt mee doen aan de wintertraining Amsterdam en/of aan wintertraining Duisburg.

Programma
• 2 maal per dag roeien en op techniek gecoacht worden
• Locatie: Amsterdam en/of Duisburg-Wedau (een combinatie is mogelijk)
• Per coach 1:2 coaching van 2 roeiers (90 min/ochtend en 75 min/middag)
• Tussen ochtend- en middagblok lunchen en videoanalyse
• Indien gewenst kun je trainen in een skiff, 2x of 2- van het SaarRowingCenter. In Duisburg-Wedau is een C1 beschikbaar.

Kosten(incl. BTW)
Coaching + schema’s: EUR 100/pp/dag
Skiff, C1 of roeiplaats in 2x/2-: EUR 20/pp/dag

Boot
Op de trainingen roei je in een skiff, 2x of 2- van het SaarRowingCenter. Boot en riemen worden afgesteld op de roeier (breedte span, binnen/buitenhendel van de riem, dikte hendel, dolhoogte, maat schoenen). Het SaarRowingCenter zorgt voor het botentransport. Roei je in je eigen (verenigings)boot, dan zorg je uiteraard zelf voor transport.

Trainen op je eigen vereniging
Naast het roeien op de wintertraining roei je natuurlijk ook nog op je eigen vereniging regelmatig in de skiff, 2x of 2-. Je gaat hier bij uit – als je dat wilt – van een voor jou op maat gemaakt trainingsschema. Dit schema houdt rekening met techniek én met conditie. Indien wenselijk, wordt je schema aangepast n.a.v. je trainingsdag. Met dit trainingsschema als basis werk je op je eigen vereniging verder aan je roeitechniek én je conditie in de boot. Naast een trainingsschema voor in de boot krijg je ook een schema om op de ergometer aan je conditie te werken. Dit alles wordt gecomplementeerd met een schema en oefeningen om – thuis, in de zaal of op de sportschool – je rompstabiliteit te verbeteren.

Starten Skiffhead/Tweehead
Voor het starten van de Skiffhead/Tweehead schrijf je je zelf in via je eigen vereniging. Indien gewenst kun je de Skiffhead/Tweehead  starten in de zelfde boot van het SaarRowingCenter waar je ook tijdens de trainingen in hebt gevaren. Het SaarRowingCenter zorgt voor vervoer van de boten naar de Amstel. In het geval je start in een boot van het SaarRowingCenter, zorg je zelf voor riemen met de kleuren van je eigen vereniging. Je kunt natuurlijk ook starten in een boot van je eigen vereniging. Je zorgt dan ook voor vervoer van deze boot naar de Amstel.

 

LokatieDatumDagen
Duisburg-Wedauzaterdag 15 - zondag 16 december 20182
Amsterdamzondag 13 januari 20191
Duisburg-Wedauzaterdag 19 - zondag 20 januari 20192
Duisburg-Wedauzaterdag 16 - zondag 17 februari 20192
Amsterdamzondag 24 februari 20191
Amsterdamzaterdag 23 - zondag 24 maart 20192
Duisburg-Wedauzondag 21 - maandag 22 april 20192
Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com