SaarRowingCenter

Informatie SaarRowingCenter

Historie

In 2014 heeft Theo van den Broek de skiffcursussen in Dreisbach aan de Saar van  Carla Beekman van Roeiplezier voortgezet en verder uitgebouwd onder de naam SaarRowingCenter. Inmiddels heeft het SaarRowingCenter zich ontwikkeld tot een internationale roeischool die door het jaar heen op verschillende locaties is, te weten Dreisbach aan de Saar (D), Berlijn (D), Sevilla (S), Amsterdam en Duisburg-Wedau (D). Het SaarRowingCenter biedt veteranen en masters cursussen aan, 1:1 coaching en masterclasses die gericht zijn op het verbeteren of optimaliseren van roeitechniek en wedstrijdtraining (o.a. hoe je boot efficiënt op snelheid te krijgen en hoe efficiënt harder te roeien). De roeiers van het SaarRowingCenter zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, Groot Brittannië en Scandinavië.

Het SaarRowingCenter beschikt over eigen boten en een botenwagen. De locaties waar wij coachen, zijn onder meer geselecteerd op de beschutte ligging van het roeiwater in combinatie met een aantrekkelijke omgeving. Het coachteam van het SaarRowingCenter bestaat uit circa 15 ervaren en gekwalificeerde coaches.

Privacy-beleid

SaarRowingCenter is een internationale roeischool. SaarRowingCenter biedt op verschillende locaties in Europa cursussen en trainingen aan voor het verbeteren van de roeitechniek. Voor de communicatie met de deelnemers aan onze activiteiten beschikken wij over persoonsgegevens. Met die gegevens gaan wij zorgvuldig om. Wij onderscheiden in ons privacy-beleid:
A: Persoonsgegevens van deelnemers aan een activiteit van SaarRowingCenter;
B: Video-opnamen en foto’s van deelnemers aan een activiteit;
C: Adressenbestand voor het verstrekken van informatie.

A: Persoonsgegevens van deelnemers aan een activiteit, zoals een cursus of training

SaarRowingCenter heeft persoonsgegevens nodig van de deelnemers voor de algehele organisatie van activiteiten, voor coaching en begeleiding en voor de overnachting.

Persoonsgegevens voor de organisatie
SaarRowingCenter vraagt deelnemers van een activiteit om:
– naam, adres, woonplaats en land;
– mobiel telefoonnummer;
– e-mailadres;
– telefoonnummer te bellen bij een calamiteit (ICE-nummer);
– lid van welke roeivereniging;
– dieetwensen (indien maaltijden bij cursus zijn inbegrepen);
– kamergenoot (indien overnachting bij cursus is inbegrepen);
– leeftijd;
– geslacht;
– persoonlijke lichaamskenmerken: gewicht, lengte, schoenmaat;
– jaren ervaring met roeien in een meermansboot;
– jaren ervaring met roeien in een skiff;
– wel/niet in skiff recht uit kunnen varen én regelmatig om kijken;
– wel/niet met roeikleren aan 150 m kunnen zwemmen;
– bankrekeningnummer;
– evaluatie cursus.

SaarRowingCenter bewaart de persoonsgegevens uiterlijk tot 10 jaar na deelname aan een activiteit van SaarRowingCenter.

Persoonsgegevens voor coaching en begeleiding
Elke activiteit wordt gegeven door een zelfstandige roeicoach / begeleider binnen het concept en de strikte richtlijnen van SaarRowingCenter. De hiervoor genoemde persoonsgegevens van de deelnemers aan een activiteit van SaarRowingCenter zijn (met uitzondering van het bankrekeningnummer) beschikbaar voor de roeicoach / begeleider van de betreffende activiteit. Met elke coach / begeleider is een overeenkomst afgesloten:
– de coach / begeleider maakt alleen gebruik van de persoonsgegevens van de deelnemers aan een activiteit, voor zover nodig voor coaching en begeleiding;
– na afloop van de activiteit mag de coach /begeleider de gegevens niet bewaren. De persoonsgegevens moeten binnen 30 dagen na afloop van de activiteit vernietigd worden door de coach / begeleider.

Persoonsgegevens verstrekt aan een hotel
Indien de activiteit is aangeboden met een overnachting, dan verstrekt SaarRowingCenter aan het hotel de volgende persoonsgegevens:
– voor- en achternaam
– naam eventuele kamergenoot
– eventuele dieetwensen

Het gebruik van deze gegevens valt verder onder het privacy-beleid van het hotel.

B: Video-opnames en foto’s tijdens cursus of training

Video-opnames
Tijdens een activiteit worden van elke deelnemer – na instemming – video-opnames gemaakt. Deze video-opnames worden tijdens de activiteit met de deelnemers besproken en geanalyseerd. Na afloop kunnen deelnemers hun eigen video-opnames op een USB-stick meenemen, dan wel krijgen de deelnemers hun eigen video-opnames toegezonden.

Foto’s
Tijdens de activiteit worden foto’s gemaakt. Deze foto’s worden alleen na mondelinge instemming van alle deelnemers digitaal toegezonden aan de deelnemers van de betreffende activiteit, uitsluitend voor persoonlijk gebruik.

SaarRowingCenter bewaart de video-opnames en foto’s maximaal zes maanden na afloop van de activiteit.

C: Adressenbestand voor het verstrekken van informatie
Regelmatig informeert SaarRowingCenter deelnemers en geïnteresseerden met een e-mail of anderszins over nieuwe activiteiten. Hiervoor maakt SaarRowingCenter gebruik van een adressenbestand met bereikbaarheidsgegevens zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en eerdere deelname aan cursussen en trainingen van SaarRowingCenter. Het bestand bestaat uit informatie verkregen van deelnemers aan cursussen en trainingen en van mensen die informatie bij SaarRowingCenter hebben opgevraagd.

Elke deelnemer / geïnteresseerde geeft bij het verstrekken van zijn of haar persoonsgegevens zelf aan of opname in het adressenbestand van SaarRowingCenter is toegestaan. Mocht de ontvanger geen interesse (meer) hebben in informatie over de activiteiten van SaarRowingCenter, dan kan deze een reply sturen op de betreffende mail waarna de persoonsgegevens uit het adressenbestand wordt verwijderd.

 

Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com
Data cursussen en trainingen

Data cursussen en trainingen

Op deze en onderliggende paginas vind u de agenda voor alle cursussen en roeilocaties