SaarRowingCenter

Berlijn

Berlijn is niet alleen een interessante en leuke stad, maar met 60 roeiverenigingen en veel water, ook ideaal voor roeiers. We zijn te gast bij Rudergesellschaft Wiking in Neuköln, nabij het centrum van Berlijn. Wiking is een gastvrije roeivereniging met een mooi en sfeervol ingericht botenhuis, een groot grasveld en beschikt over goed roeiwater.

Berlijn roeicursus skiff

In Berlijn worden in de zomer de volgende cursussen aangeboden:

Roeiwater
We roeien op het Teltowkanaal dat beschut is gelegen en weinig scheepvaart kent. Ideaal om te roeien en te coachen vanuit de motorboot.

Boten
Je roeit in skiffjes en 2x’s van RG Wiking. Net zoals in Dreisbach aan de Saar kan de deelnemer ook in Berlijn kiezen uit riemen met small, medium of large hendels.

Lunch
Tussen de middag lunchen we gezamenlijk warm op RG Wiking.

Overnachting
Deelnemers zorgen zelf voor overnachting. Op loopafstand van onze roeilocatie liggen verschillende hotels. Met de U- (metro) en S-Bahn (tram/trein) zijn ook overnachtingsmogelijkheden in andere delen van Berlijn goed bereikbaar. Je kunt ook overnachten in het botenhuis van RG Wiking. Hiervoor staan twee nette slaapzalen (niveau hostel) en een mooie keuken ter beschikking.

Bereikbaarheid
Berlijn is goed bereikbaar met de (doorgaande) trein en vliegtuig en heeft een uitstekend OV-systeem. Vanaf RG Wiking in Neuköln ben je dan ook met de U-Bahn, S-Bahn of met de bus in een paar minuten in Kreuzberg of sta je in 20 minuten op de Potzdammerplatz. Ook ben je met het OV snel op het Hauptbahnhof.

Omgeving
Berlijn heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. ’s Avonds kun je in een van de vele internationale keukens/restaurants terecht. Als je klaar bent met roeien, hoef je je niet te vervelen!

Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com