SaarRowingCenter

Dreisbach aan de Saar

Aanbod
In Dreisbach aan de Saar biedt het SaarRowingCenter drie- en vierdaagse cursussen skiff, dubbeltwee, twee-zonder en grotere nummers aan. Dreisbach aan de Saar ligt tussen Trier en de Luxemburgse grens. Dreisbach is een zeer geschikte plek om je roeitechniek te verbeteren of om te leren skiffen.

In Dreisbach aan de Saar worden in de zomer de volgende cursussen aangeboden:

Roeiwater
De Saar, een zijrivier van de Moezel, stroomt in de omgeving van Dreisbach door prachtige en indrukwekkende natuur. Door de beschutte ligging van de Saar bij Dreisbach is het water meestal vlak. De Saar heeft beperkte beroeps- en pleziervaart. Om een indruk te krijgen van de omgeving en het roeiwater waarop je roeit in Dreisbach, is een korte video gemaakt vanuit de boot. Vanaf het vlot voor het botenhuis is het circa 5 km roeien naar de sluis bij Mettlach. Je roeit dan door de Schleife in een indrukwekkende omgeving. De andere kant op roei je in circa 4 km naar het natuurgebied in Besseringen. Tijdens de trainingen fietst de coach mee langs het roeiwater.

Boten
Je roeit in een Wintech skiff type ‘Club racer’of in een Wintech 2x/2- type ‘International’. Je roeit in een boot passend bij je gewicht met een afstelling-op-maat: je krijgt schoenen in de boot in een passende maat en je gaat roeien met riemen met hendels (small-medium-large) die passen bij de omvang van je handen (dames hebben veelal kleinere handen dan heren en roeien vaak met meer ontspanning als ze small of medium hendels roeien in plaats van medium of large hendels).

Overnachting
Doe je mee aan een cursus in Dreisbach, dan verblijf je op basis van volpension in het ‘Bootshaus’. Het ‘Bootshaus’ ligt op een schitterende locatie met uitzicht op de rivier.

Het ‘Bootshaus’ was in de jaren 1950-1970 een belangrijk trainingscentrum voor de roei- en kanosport. Boven de botenloods is een hotel met een sfeervol café met groot terras. Op de 1e verdieping is eenvoudige slaapgelegenheid in 2 -en 3- persoonskamers, voorzien van een douche-wc-unit. Beneden in het ‘Bootshaus’ is een sauna. Direct naast het Bootshaus nodigt het multifunctionele sportveld uit tot een partijtje tennis, basket-, volley-, of mini-voetbal.

Bereikbaarheid
Met de auto ben je vanuit Nederland in circa 4-6 uur in Dreisbach. Ook met de trein is Dreisbach goed bereikbaar. Vanaf Keulen rijdt de trein langs de Rijn, de Moezel en de Saar, een erg mooie rit. Boek de trein naar Mettlach of Merzig en ga vandaar met de taxi naar het Bootshaus in Dreisbach.

Deelnemers
Aan de meer dan 20 cursussen skiff, 2x of 2- die het SaarRowingCenter ’s zomers organiseert, nemen jaarlijks circa 150 tot 190 roeiers deel. Vaak is de cursus internationaal van karakter: naast de deelnemers die uit Nederland komen, nemen ook roeiers uit Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, België, Groot Brittannië of Denemarken deel aan de roeicursussen.

Omgeving
Het Saarland – de regio rondom de Saar – staat bekend als een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Voor het roeicentrum langs loopt één van de vele wandel –en fietsroutes. Vanaf het ‘Bootshaus’ wandel je in circa 1,5 uur naar het uitkijkpunt boven de Schleife. Ook kun je met het pontje de Saar oversteken en de kasteelruïne beklimmen. Van hier uit heb je een fenomenaal uitzicht. Op de mountainbike kun je de omgeving ook goed verkennen. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden en plaatsen die een bezoekje waard zijn. Op loop- en fietsafstand ligt Mettlach, ook wel de keramiekstad van Duitsland genoemd. Naast de fabriek van Villeroy&Boch met zijn druk bezochte outlet is een bezoek aan het keramiekmuseum zeer de moeite waard. De idyllische binnenstad van ‘Weinort’ Saarburg nodigt ook uit tot bezoek. Trier op ca 45 km afstand is ook een mooie stad met veel Romeinse cultuur.

Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com