SaarRowingCenter

Sevilla

In najaar en winter is Sevilla in het zuiden van Spanje het mekka van de roei- en kanosport. Topploegen uit tal van landen slaan er hun trainingskamp op. Het SaarRowingCenter ook. Elk jaar organiseert het SRC in februari/maart en oktober/november een cursus/trainingsweek vooroeiers in skiff, 2x, 2-, 4x, 4- of 8+.

Programma
– vernieuwd met ingang van maart 2020
– intensief roeien met nog meer aandacht van je coach, en
– meer tijd voor Sevilla

Voor de training in Sevilla is het programma met ingang van maart 2020 vernieuwd. Gedurende 4 aansluitende dagen roei je twee maal per dag met coaching. De eerste roei- en coachsessie is van 9.30 – 11.00 uur. De tweede sessie is van 13.15 – 14.30 uur. Tussen sessie 1 en 2 is er tijd om te herstellen, wat te eten en te drinken en samen met je coach de gemaakte video’s te analyseren. Vanaf circa 15.00 uur ben je klaar met roeien en ben je de rest van de dag vrij: tijd voor het ontdekken van Sevilla.
Je wordt in principe de gehele cursus begeleid door dezelfde Nederlandse coach die ervaring heeft met coaching van beginnende roeiers tot ervaren veteranen. Je wordt gecoacht vanuit een motorboot (catamaran). ’s Ochtends maakt de coach video-opnames, die tussen sessie 1 en 2 samen met jou (1:1) geanalyseerd worden (op de laatste dag worden geen video-opnames gemaakt). ’s Middags ga je weer het water op om te trainen met de resultaten van de videoanalyse (oefeningen, aandachtspunten) als vertrekpunt. De coach begeleidt maximaal 1 groep van 4 roeiers in de skiff, of 2 dubbeltwee’s of één groter nummer (tot en met maart 2019 begeleidde de coach 2 groepen van 3 roeiers).

SaarRowingCenter biedt twee trainingen aan in Sevilla voor skiff, 2x, 2-, 4x, 4- of 8+ in maart 2020 en in okt/nov 2020. De trainingen in maart zijn zeer geschikt voor roeiers die zich voorbereiden op de Skiffhead en/of de 2-Head in Amsterdam.

 • maandag 2 t/m 6 maart (woensdag vrij)
 • maandag 9 t/m donderdag 12 maart
 • dinsdag 27 t/m vrijdag 30 oktober
 •  maandag 2 t/m donderdag 5 november
DatumDagen
maandag 2 - vrijdag 6 maart 20205
maandag 9 - donderdag 12 maart 20204
dinsdag 27 - vrijdag 30 oktober 20204
maandag 2 - donderdag 5 november 20204

Roeiwater
Je roeit op de niet stromende arm van de Guadalquivir-rivier. Het roeiwater is 7 km lang en bestaat deels uit de internationale wedstrijdbaan (2 km) met gebouwen van de Expo92 aan één oever. Ten noorden van de wedstrijdbaan roei je in een groen gebied; het zuidelijk deel van het roeiwater is meer historisch en stedelijk van karakter. Je roeit hier dwars door het centrum van Sevilla. Je passeert karakteristieke bruggen en je kijkt vanuit de boot uit op onder meer de Giralda toren en het San Telmo paleis. Er is nauwelijks scheepvaart. Op het zuidelijk deel van de rivier vaart af en toe een boot met toeristen langs het front van de historische stad. Deze boten maken nauwelijks golven.

Boten
Er wordt geroeid in gladde skiffs of grotere gladde nummers, meestal Empacher wedstrijdmateriaal. Je kunt ook roeien en gecoacht worden in de 2x, 2-, 4x en 4-. Voor deelname in meermansboten moet je je als ploeg aanmelden.

Deelnemers
De meeste delnemers aan de cursus/trainingsweek in Sevilla komen uit Nederland, Duitsland en/of Zwitserland. De kans is dan ook groot dat je in Sevilla deel uit maakt van een internationale groep roeiers. Nederlandse roeiers worden in het Nederlands gecoacht.

Hoe ervaren moet je zijn als roeier?
De gevorderde of ervaren roeier – al dan niet met wedstrijdambitie – neemt deel aan de cursus/trainingsweek. Met goede coaching slijp je je techniek verder fijn. Afgelopen jaren hebben een aantal deelnemers zich in Sevilla voorbereid op wedstrijden als de Skiffhead, de Heinekenvierkamp en de Head. We coachen ook beginnende skiffeurs in Sevilla. Bij ten minste drie beginnende skiffeurs bieden we een apart programma ‘skiff beginner’.

Roeicentrum
Het internationaal roeicentrum waar we te gast zijn heeft goede faciliteiten en is lopend (20 minuten) of per fiets goed bereikbaar vanuit het centrum van Sevilla.

Omgeving
Roeien in Sevilla biedt de mogelijkheid je roeisport te combineren met het Spaanse stadsleven in de avonduren, met kunst en cultuur. Sevilla, een mooie en aantrekkelijke Spaanse stad met tal van bezienswaardigheden, is dan ook een ideale omgeving voor niet roeiende partners.

Reis en overnachting
Reis en overnachting boeken de deelnemers zelf. Indien gewenst en bij beschikbare capaciteit kun je overnachten in het sporthotel bij het roeicentrum of in het nabijgelegen 5* hotel (loopafstand). Veel deelnemers geven er echter de voorkeur aan om te overnachten in downtown Sevilla en kennis te maken met het avondleven van de stad.

Bereikbaarheid
Sevilla is vanuit Nederland goed bereikbaar met het vliegtuig. Met bus of taxi ben je in circa 20 minuten vanaf het vliegveld in de stad. Je hebt in Sevilla geen auto nodig om de stad te verkennen. Lopend of op een (huur)fiets kun je het interessante deel van de stad ‘doen’. Vanuit het centrum ben je lopend of op de fiets in 10 – 20 minuten op het roeicentrum van waaruit we dagelijks starten.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de cursus/trainingsweek bedraagt EUR 875,– incl BTW. Hier is bij inbegrepen:

 • 4 dagen toegang tot en gebruik faciliteiten van het Internationaal Roeicentrum
 • 4 dagen roeien in skiff, 2x, 2-, 4x, 4- of 8+
 • 8 roeisessies in 4 dagen, elke dag klaar om 15.00 uur, tijd voor Sevilla
 • dagelijkse coaching en 3 maal video-opname vanuit catamaran
 • 3x videoanalyse na de lunch
 • persoonlijke coaching
 • op de persoon/ploeg afgestelde boot
Contact en inschrijven

Contact en inschrijven

Wil je inschrijven of heb je vragen, neem dan contact op met Theo van den Broek van het SaarRowingCenter, telefonisch te bereiken via 06 512 00 637 of per e-mail: info@saarrowingcenter.com
Data cursussen en trainingen

Data cursussen en trainingen

Op deze en onderliggende paginas vind u de agenda voor alle cursussen en roeilocaties